LBCM is opgericht in 2005 en gevestigd in Zeist. LBCM is gespecialiseerd in vermogensbeheer voor ondernemers en vermogende particulieren. LBCM hanteert een zogenaamde conviction buy strategie en een ETF strategie. De conviction buy strategie is een beleggingsportefeuille die bestaat uit een combinatie van individuele titels (aandelen/obligaties/opties etc.) met indexfondsen en beleggingsfondsen. LBCM hanteert 4 risicoprofielen. Bij de selectie van aandelen wordt gezocht naar ondergewaardeerde bedrijven . Vermogensbeheer is bij LBCM mogelijk vanaf een inlegbedrag van € 100.000,-. De ETF strategie is mogelijk vanaf € 10.000,-. Tevens is het mogelijk om lijfrentekapitaal te beleggen in de ETF strategie.


Bij deze lijfrenterekening gericht op ZZP'ers en ondernemers wordt met planners van LBCM voor u een plan opgesteld. Handi om zelf een vermogen op te bouwen voor later, als u stopt met werken is het prettig als u een soort "pensioen" heeft opgebouwd. Ook uw woning en bedrijfspand kunnen in dit plan worden opgenomen.


De inleg is fiscaal aftrekbaar, maar u kunt het opgebouwde kapitaal niet ineens opnemen. Mocht u die behoefte wel hebben dan is vrij vermogen opbouwen in box 3 met de conviction buy of ETF-strategie passender. In de opbouwfase wordt er relatief meer belegd in aandelen (risicovol) en minder in obligaties (risicomijdend). Naarmate uw pensioendatum nadert wordt dit aangepast naar een omgekeerde verhouding. Dit hangt ook af van uw overige inkomsten en vermogen. 


 
Florentes
Naam aanbieder
Florentes
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Florentes Vermogensbeheer
Minimum inlegbedrag
€ 10.000,-
Vestiging(en)
Zeist
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Florentes


Het beleggingsbeleid van LBCM is Top- Down gericht voor betreft de rente en macro-economische ontwikkelingen van de verschillende regio's. Hieruit volgen de strategische allocaties. Vervolgens worden de tactische bandbreedtes en afwijkingen vastgesteld. Op basis van fundamentele factoren (op macro, meso en micro niveau) en technische analyse wordt er op operationeel niveau op basis van bottom- up selectie in de portefeuille verdere invulling aan het beleggingsbeleid gegeven. De fundamentele analyse en de bottom-up benadering verkrijgen de grootste gewichten in de uiteindelijke oordeelsvorming.

De beleggingsstijl van LBCM is voornamelijk gericht op ondernemingen die zich karakteriseren als “waarde” beleggingen gepaard gaande met relatief lage volatiliteit in koersbewegingen. Over het algemeen houdt LBCM ondernemingen op lange termijn in de portefeuille totdat de onderwaardering en/of rendement-risicopercepties ten opzichte van andere (vergelijkbare) ondernemingen minder gunstig zijn geworden.

De gewenste spreiding in de portefeuille is wereldwijd. In de beleggingsportefeuille wordt er grotendeels direct belegd in individuele aandelen en obligatieleningen, uitgegeven door overheden en ondernemingen, aangevuld met indirecte beleggingen via mandjes van aandelen en/of obligatieleningen (zogenaamde Exchange -Traded Fund afgekort ETF) en tenslotte beleggingsfondsen indien bovenstaande beleggingen geen alternatief kunnen zijn.
De voorkeur gaat uit naar contant dividend en rente.


Negatieve uitsluitingBij LBCM belegt u in Maatschappelijk verantwoorde ondernemingen.
Actief
Modelportefeuille
Groei
Aandelen, Indextrackers, Obligaties
Nee
Degiro
Ja
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten FlorentesDe beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Florentes rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielETF-strategie
2019
-
2018
-
2017
7,8%
2016
5,9%

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement