Brand New Day Pensioen Beleggen Beleggingsbeleid

Bij Brand New Day kiest u standaard voor een 50/50 verdeling in aandelen- en obligatiefondsen. Onderliggend worden daarin Vanguardfondsen gekocht. Daarnast heeft u de mogelijkheid extra fondsen aan te kopen bij Brand New Day. Let op: de fondsen worden maar één maal per maand verhandeld, dus de prijs waartegen de order wordt uitgevoerd kan verschillen van die op het moment waarop u de handelsorder indient.

Strategie Obligaties:

Het BND Euro Obligatie Indexfonds belegt haar vermogen in twee indexfondsen van Vanguard: de helft in het Vanguard Euro Government Bond Index Fund (ongeveer 700 staatsobligaties van diverse eurolanden) en de helft in het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund (ongeveer 1.000 wereldwijd gespreide in euro genoteerde bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties). Het BND Euro Obligatie Indexfonds belegt dus in ongeveer 1.700 verschillende obligaties. Er wordt alleen in euro-genoteerde obligaties belegd, zodat de belegger geen valutarisico loopt. Beide fondsen van Vanguard zijn indexfondsen: ze hanteren een passieve beleggingsstrategie die erop gericht is hetzelfde rendement te behalen als de index die gevolgd wordt. Beide fondsen volgen de index op basis van 100% fysieke replicatie (marktgewogen), er wordt geen gebruik gemaakt van derivaten en er worden geen obligaties uitgeleend.

Het Vanguard Euro Government Bond Index Fund volgt een marktgewogen index van in euro’s genoteerde staatsobligaties uit de eurozone. Het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund volgt een marktgewogen index van in euro’s genoteerde ‘investment grade’ obligaties (uitgezonderd staatsobligaties en overheidsgerelateerde effecten). Investment grade verwijst naar de kwaliteit van de obligaties. Deze obligaties moeten minimaal een kredietrating van BBB- (Standard & Poor’s) hebben en kennen dus een lager kredietrisico dan obligaties die niet als investment grade worden aangemerkt.

Strategie Aandelen:

Het BND Wereld Indexfonds-Hedged belegt haar vermogen in het Vanguard FTSE Developed World II Common Contractual Fund (euro-hedged) (ISIN: IE00BVVQ9K69). Dit fonds is een indexfonds: het hanteert een passieve beleggingsstrategie door het rendement van de wereldwijd gespreide FTSE Developed Index te volgen (total return, netto dividend en euro-hedged). Het fonds belegt (per juni 2018) in de 2152 grootste bedrijven die in 24 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië / Pacific aan de beurs genoteerd zijn. De aandelen in het fonds zijn dus niet alleen in euro’s, maar ook in andere valuta genoteerd. Hierdoor bestaat er een valutarisico. Dit risico wordt binnen het fonds afgedekt. Er wordt belegd op basis van volledige fysieke replicatie, oftewel er wordt in alle aandelen van de index belegd en niet slechts in een kleine selectie van de index. Door de fiscale structuur van het fonds en van de beleggingen kan ingehouden dividendbelasting worden verrekend.

Geen
Passief
ModelportefeuilleIndextrackers van Vanguard
Groei
Indextrackers
Ja
KasbankKAS Trust & Depositary Services B.V.
JaOprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap hebben een belang in Brand New Day.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
085 401 8757
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement