Binck Pensioen Beleggen Beleggingsbeleid

Binck Pensioen belegt in indexfondsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mix van aandelen- en obligatiefondsen. Naarmate uw pensioendatum nadert, wordt het risico afgebouwd door meer in obligatiefondsen en minder in aandelenfondsen te beleggen.

Er zijn drie risicoprofielen (laag, medium en hoog). Doorgaans geldt het lage risicoprofiel als die met het minste risico: als u 5 jaar of meer te gaan heeft tot het pensioen. Het medium profiel is voor 10 jaar of meer en het hoge (meest risicovolle) profiel als u 20 jaar of meer te gaan heeft.

Bij Binck Pensioen maakt u online een beleggingsprofiel aan door een vragenlijst in te vullen. U kunt daarna een doel aanmaken en een doelvermogen instellen. Op basis van uw looptijd en risicoprofiel wordt geautomatiseerd een portefeuilleverdeling vastgesteld. Binck Pensioen maakt gebruik van modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is het best te kwalificeren als life-cycle beleggen waarbij risico nauwkeurig op maat kan worden gesneden per financieel doel.

Voor ieder financieel doel met hetzelfde risiconiveau wordt dezelfde samenstelling aan hoofdzakelijk indexfondsen gebruikt. Afhankelijk van uw doel en looptijd berekend het model welke percentages per fonds moeten worden aangehouden en waarborgt zo wereldwijde risicospreiding. Naarmate uw doel dichterbij komt bouwt het computermodel het risico af. U gaat dan steeds in minder risicovolle fondsen beleggen zoals geldmarktfondsen.

Uw portefeuille wordt minimaal 1 keer per kwartaal geherbalanceerd. Er worden dan indexfonden aangekocht of verkocht om uw portefeuille in lijn te brengen met uw doel en risicoprofiel. Daarbij wordt rekening gehouden met de resterende horizon en wanneer u een bepaald doel bereikt wilt hebben.

Combinatie, Geen
PassiefDe nadruk ligt op passief beleggen. In aandelen, beursgenoteerde vastgoed bedrijven en obligaties wordt belegd op basis van indextrackers.
ModelportefeuilleBinckBank heeft op basis van uitgebreid kwalitatief en kwantitatief onderzoek een reeks fondsen en indextrackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. In hoeveel van de geselecteerde fondsen u belegt hangt af van uw persoonlijke risicoprofiel en het risiconiveau dat u per doel selecteert. Deze kunt u zelf online instellen en kosteloos aanpassen wanneer u wilt.
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersIn de meeste beleggingscategorieën wordt belegd in fondsen die een index nabootsen. In sommige beleggingscategorieën beleggen ze in een zogeheten ''actief beheerd fonds'' dat als doelstelling heeft een beter rendement dan de index te realiseren. In de meeste gevallen maakt BinckBank gebruik van kostenefficiënte fondsen die een index volgen. , In de meeste beleggingscategorieën wordt belegd in fondsen die een index nabootsen. In sommige beleggingscategorieën beleggen ze in een zogeheten ''actief beheerd fonds'' dat als doelstelling heeft een beter rendement dan de index te realiseren. In de meeste gevallen maakt BinckBank gebruik van kostenefficiënte fondsen die een index volgen.
NeeBinckBank kiest producten volledig onafhankelijk.
Binck Bank, ING
Nee
De getoonde beleggingen en de tabel is van Binck Pensioenbeleggen. Naast deze dienstverlening biedt Binck ook andere dienstverleningen aan. Gebruik onze vergelijkingsmodule om alle mogelijkheden te vergelijken.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement