Finner in de media

Finner levert regelmatig een inhoudelijke bijdrage aan artikelen van mediapartijen. Hieronder een overzicht van artikelen die in de media zijn verschenen.Indextrackers niet altijd goedkoop

Telegraaf(Telegraaf; 4 augustus 2021) Indexbeleggingen werden de afgelopen jaren steeds goedkoper. Die kostendaling lijkt nu te stoppen. Gemiddeld ben je als particuliere belegger aan lopende kosten in een goed gespreide portefeuille met indextrackers 0,2% per jaar kwijt, zegt Stephan Freelink van Finner. Beleggers die bijvoorbeeld ’groene’ of duurzame indexfondsen en cryptomuntenfondsen aankopen, betalen meestal meer kosten. Die samenstellen kost tijd en geld”, aldus Freelink. „Trackers zijn erg populair, maar er leeft wel een misvatting dat ze per definitie altijd goedkoop zouden zijn”, zegt Freelink van Finner. „Dat hoeft helemaal niet. Je moet ze echt vergelijken.”


Lees verderZelf beleggen via een pensioenrekening? Let goed op de kosten.

(BusinessInsider; 12 februari 2021) Het wordt steeds belangrijker om zelf een potje voor je pensioen op te bouwen. Finner heeft voor Business Insider de kosten van 18 aanbieders van pensioenrekeningen vergeleken. Uit de vergelijking blijkt dat ZZP Pensioen, BrightPensioen en DeGiro de voordeligste keuzes zijn als je zelf fiscaal vriendelijk wilt beleggen voor je pensioen. 


Lees verderVertrekkend topman heeft van Lanschot flink vernieuwd

(NRC.nl; 11 januari 2021) Van Lanschot Kempen is sinds 2013 een voor de Nederlandse markt toonaangevende online vermogensbeheerder geworden, stelt Bart Spronk van Finner. „Ze hebben met Evi van Lanschot beleggen voor veel mensen toegankelijk gemaakt”, zegt Spronk. „Als je dat vergelijkt met wat grootbanken hun klanten bieden, doet Evi het stukken beter als online vermogensbeheerder. Dat vind ik een positieve ontwikkeling.” 


Lees verderBank krijgt spaarder niet aan het beleggen

(Het Financieele Dagblad; 6 januari 2021) Banken worden nog altijd overspoeld met spaargeld. Maar het lukt banken niet om spaarders tot beleggen te bewegen. Het lijkt erop dat spaarders vooral naar concurrenten als BinckBank en DeGiro gaan. 'Bij DeGiro stonden afgelopen voorjaar op een gegeven moment 30.000 mensen in de wachtrij', zegt Bart Spronk. 'Ik denk niet dat banken daar mee te kampen hadden. Hun proposities voor zelf beleggen hebben redelijk lang stilgestaan, al hebben ze de prijzen wel verlaagd.' 


Lees verderFinner wederom Kennispartner IEX Beste Keuze 2020

(IEX.nl; 4 november 2020) Om beleggers te helpen bij het bepalen van hun keuzes heeft IEX de Beste Keuze in het leven geroepen. Op basis van objectieve criteria is een voorselectie gemaakt van partijen die uitblinken in diverse aspecten van het vak. Al enkele jaren doet IEX dit in samenwerking met de onafhankelijke vergelijkingssite finner.nl. Voor de categorieën Broker, Vermogensbeheerder, Online Vermogensbeheerder en Private Bank maakt IEX Gouden Stier gebruik van de expertise van Finner. 


Lees verderWéér een private bank minder

(NRC.nl; 18 augustus 2020) Kleinere private banken verdwijnen steeds meer. Dit komt door de toenemende regeldruk. Van Lanschot Kempen neemt Hof Hoorneman Bankiers over. Wetten en regels zijn niet de enige reden dat kleinere private banken het moeilijk hebben, zegt Bart Spronk in het NRC. De wensen van vermogende klanten zijn ook veranderd. Wil je nieuwe klanten binnenhalen, dan moet je hoog scoren op vergelijkingssites. De vraag is wel of de door een fusie of overname verlaagde kosten ook worden doorberekend aan klanten. „Aan de onderkant van de markt zien we de kosten wel dalen, maar bij de grotere spelers wat minder.”


Lees verderSignaaldienst pakt voor belegger vaak mager uit

(Telegraaf; 21 juli 2020) Gouden bergen beloven, maar niet waarmaken. Volgens critici blijkt het te vaak praktijk onder bedrijven die koop- en verkoopsignalen aan beleggende abonnees sturen of voor hen handelen. De signaaldiensten vallen niet onder de vergunningplicht van toezichthouder AFM. „Als consument moet je dan extra op je hoede zijn”, zegt Stephan Freelink. „Vaak ontbreekt een betrouwbaar inzicht in risico en gerealiseerd nettorendement. Als belegger begin je dan al met een 2-0 achterstand.” 
Nieuwe belegger is jong en waaghals: ‘Ik was gewoon aan het gokken’

(Het Financieele Dagblad, 10 juli 2020) De coronacrisis zorgt voor een grote toename van met name jonge beleggers. Voornamelijk dertigers, met beperkte beurskennis, die beleggen in afgestrafte aandelen. Volgens Bart Spronk van Finner is de kans groot dat het aantal ‘ongelukken’ op korte termijn gaat stijgen. Volgens Spronk is hun beleggingsstrategie meer gebaseerd op emotie. ‘Er wordt vooral gekeken naar bedrijven die in waarde zijn gedaald. Hun stelling is dan: dit kan toch niet slechter?'
Trackers kunnen helpen bij het beleggen: zo maak je een keuze

(NU.nl; 5 juli 2020) Met trackers kun je als belegger eenvoudig een mandje aandelen kopen. Zo beleg je goed gespreid tegen lage kosten. Dat is handig, maar er is nogal wat keus. Bart Spronk raadt aan op om goed te letten op de kosten van de broker waar de trackers worden aangehouden. Sommige brokers rekenen daar vaste kosten voor. Verder is het belangrijk dat je altijd goed inzicht hebt in wat je koopt en hoe de spreiding is”, stelt Spronk.
Brokers kunnen toeloop particuliere beleggers niet aan

(Het Financieele Dagblad; 18 mei 2020) De wachttijden bij grote Nederlandse brokers zijn flink opgelopen. Bij Degiro staan er nu 30.000 mensen op de wachtlijst. Ook bij andere brokers zoals BinckBank en Flatex hebben nieuwe klanten te maken met vertragingen. DeGiro is het populairst bij de beginnende belegger, onder meer vanwege de lage tarieven, zegt Bart Spronk.


Lees verderBeleggen via de app

(Het Financieele Dagblad; 25 april 2020) Een beleggingsapp kan handig zijn. Je kunt op elk moment checken hoe je aandelen ervoor staan en er nog een paar kopen. Of juist verkopen. Maar hoe kies je de beste beleggingsdienstverlening? Dat hangt af van wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Zowel de Consumentenbond als de VEB raden Finner aan.


Lees verderFlatex stopt met gratis beleggen

(Telegraaf; 31 maart 2020) De Duitse broker Flatex verhoogt de tarieven en wordt daarmee duurder dan DeGiro, zegt Bart Spronk in de Telegraaf. Dat is vervelend voor klanten die naar Flatex zijn overgestapt vanwege het gratis beleggen. Finner waarschuwde eerder al voor het verdwijnen van transparantie. Er worden ’gratis’ transacties aangeboden, maar die kosten verschuiven naar de achterkant. Dat maakt beleggingen niet doorzichtig, aldus Finner in een onderzoek naar Flatex. ,,Terwijl we in Nederland juist steeds transparanter proberen te werken.”


Lees verder

 

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement