Overname Hof Hoorneman door van Lanschot – zijn klanten beter af?

Deel dit artikel
overname hof hoorneman

Dit jaar wordt de overname van Hof Hoorneman door van Lanschot Bankiers afgerond. Finner ontvangt veel vragen van klanten: is een overstap naar van Lanschot een verbetering? Wat zijn de rendementen? En wat ga ik betalen? In dit artikel vergelijken we van Lanschot met Hof Hoorneman. Hof Hoorneman Bankiers overgenomen door Van Lanschot Kempen – wat nu? 

Klanten van Hof Hoorneman krijgen in de eerste helft van 2021 bericht om de nieuwe mogelijkheden af te stemmen en om hun wensen aan te geven. Daarna zullen deze klant worden ondergebracht bij één van de dienstverleningen van Van Lanschot Kempen. Zijn Hof Hoorneman klanten bij van Lanschot beter af? Het antwoord op die vraag hangt met name af of het een overstap naar Van Lanschot Private Banking of Evi van Lanschot betreft. De beoordeling, kosten en rendementen verschillen namelijk enorm. Van Lanschot Vermogensbeheer en Hof Hoorneman Private Banking vergelijken

Heeft u meer dan 500.000 euro aan te beleggen vermogen? Dan voldoet u aan de ondergrens voor Van Lanschot Bankiers. Hieronder maken we de vergelijking tussen Van Lanschot Bankiers en Hof Hoorneman Private Banking (Beheer Mandaat).
Van Lanschot Private BankingHof Hoorneman BankiersPro NL index (marktgemiddelde)
Kosten per jaar 1,81%1,47%1,56%
Nettorendement (gem. 5 jr.)3,3%3,1%4,34%
Beoordeling4 sterren5 sterren

Getoonde kosten zijn berekend op basis van een inlegbedrag van 500.000 euro en een gemiddeld risicoprofiel. Het gemiddelde rendement is berekend over de afgelopen 5 hele jaren, namelijk 2016 t/m 2020. De Pro NL index geeft aan wat het gemiddelde is van alle beschikbare partijen in Nederland. Voor Van Lanschot gaat het om de data van Vermogensbeheer Actief en van Hof Hoorneman om het Beheer Mandaat. In de getoonde kosten zijn zowel alle directe als indirecte kosten verwerkt. 


Qua rendement presteert van Lanschot beter dan Hof Hoorneman, maar beide partijen bleven de afgelopen 5 jaar achter op het marktgemiddelde. Kijken we langer terug dan 5 jaar dan zien we het beeld verschuiven in het voordeel van Hof Hoorneman. Van Lanschot liet in de jaren daarvoor een underperformance zien. 


De standaardkosten van Van Lanschot zijn hoger dan die van Hof Hoorneman. Daar staat tegenover dat van Lanschot een bank is met een breder dienstenaanbod: zo kan de bank ook helpen met hypotheken, verzekeren of vermogensregie en wordt een bredere beleggingsdienstverlening aangeboden. 


Van Lanschot Bankiers scoort bij Finner een beoordeling van 4 sterren. Dit komt doordat van Lanschot niet volledig transparant is. Hof Hoorneman scoort 5 sterren. Evi van Lanschot en Hof Hoorneman Vermogensopbouw Rekening vergelijken

Heeft u minder dan 500.000 euro te beleggen en laat u uw vermogen nu beleggen bij Hof Hoorneman? Dan is het zeer waarschijnlijk dat u klant wordt bij Evi van Lanschot, het online merk van Van Lanschot Bankiers. Hieronder tonen we de kosten en rendementen van Evi van Lanschot en Hof Hoorneman Vermogensopbouw. Evi van LanschotHof Hoorneman Bankiers Vermogensopbouw rekeningPro NL index (marktgemiddelde)
Kosten per jaar1,19%1,49%1,28%
Nettorendement (gem. 5 jr.)4,3%2,2%3,88%
Beoordeling5 sterren5 sterren

Getoonde kosten zijn berekend op basis van een inlegbedrag van 25.000 euro en een gemiddeld risicoprofiel. Het gemiddelde rendement is berekend over de afgelopen 5 hele jaren, namelijk 2016 t/m 2020. De Pro NL index geeft aan wat het gemiddelde is van alle beschikbare partijen in Nederland. In de getoonde kosten zijn zowel alle directe als indirecte kosten verwerkt. In deze vergelijking is Evi in het voordeel. De kosten van Evi liggen lager en de gerealiseerde rendementen waren hoger. Ook ten opzichte van het marktgemiddelde laat Evi goede cijfers zien. Evi scoort – net als Hof Hoorneman – 5 sterren.  


Uiteraard zijn er meer vermogensbeheerders in de markt, waaronder private banks en zelfstandige vermogensbeheerders die nog beter scoren op deze onderdelen. Het maken van een goede vergelijking kan daarom erg lonend zijn. Vaak zijn er goede alternatieven. Is een overstap naar van Lanschot een verbetering voor u? 

Of de overstap naar van Lanschot voor u een verbetering is, hangt volledig af van uw situatie. Van Evi van Lanschot is het beeld qua kosten, rendement en beoordeling positief en beter in vergelijking met Hof Hoorneman. Als klant gaat u er hier op vooruit. 


Voor private banking klanten van Van Lanschot is het beeld wat anders. De bank rekent relatief hoge kosten en de behaalde rendementen liggen beneden het marktgemiddelde. Daarnaast is het de vraag of de extra diensten van Van Lanschot gewenst zijn. Een goede vergelijking is op zijn plaats.  Zelf vermogensbeheerders en private banks vergelijken? 

Wilt u zelf Hof Hoorneman en van Lanschot vergelijken met andere vermogensbeheerders? Dat kan in de vergelijking van vermogensbeheerders. U kunt daar een gratis analyse aanvragen met daarin alle data die op u van toepassing is. Advies nodig in de keuze voor een goede partij? Vraag een gratis Advies op Maat aan. 


Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement