Beleggingsnieuws december 2019

Deel dit artikel

Elke maand scant Finner het nieuws voor u. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij die impact hebben op de beleggingsdienstverlening van uw broker, bank of vermogensbeheerder. Veranderen er kosten en/of voorwaarden?! Dan blijft u via ons op de hoogte. Lees hieronder het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand.


Klaas Knot: Rente blijft nog vijf jaar laag

(Volkskrant; 23 december 2019) Klaas Knot, president van De Nederlandse Bank, denkt dat de rente nog vijf jaar laag kan blijven. Hoe langer de rente zo laag blijft, des te krachtiger de negatieve effecten zullen zijn. Investeerders gaan steeds meer risico nemen in hun zoektocht naar rendement en dat kan de stabiliteit van het financiële systeem in gevaar brengen. Knot wijst op populaire complexe bedrijfskredieten, wat vaak hefboomleningen zijn. Centrale bankiers waarschuwen daarvoor, want als de markt tegenzit, verliest de belegger vaak meer dan zijn inleg.


Shell favoriet in Beleggers Top 200

(Binck.nl; 19 december 2019) Shell is opnieuw het meest populaire aandeel onder kleine Nederlandse beleggers. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de jaarlijkse BinckBank Beleggers Top 200. ING en Aegon staan respectievelijk op plek twee en drie. Nieuw in de top-10 is PostNL. Takeaway.com is de grootste stijger op de ranglijst en de hoogste nieuwkomers zijn B&S Group (82) en Prosus (98). Net als in voorgaande jaren bestaat de Top 200 voor het grootste deel (65%) uit aandelen, waarbij de toename van Amerikaanse fondsen opvalt. Daarnaast zet ook de dalende trend van het aantal beleggingsfondsen door, terwijl de ETF al jaren aan populariteit wint.


Flatex neemt DeGiro over

(FD.nl; 13 december 2019) Na Binck komt nu ook DeGiro in buitenlandse handen. De Duitse broker Flatex neemt de budgetbroker over voor 250 miljoen euro. Beide bedrijven en merken zullen actief worden in de Flatex groep. Flatex biedt in ons land gratis effectentransacties aan en zet met de overname van DeGiro een grote stap in de concurrentiestrijd om de online belegger. Er vindt een consolidatieslag plaats als reactie op de alsmaar dalende tarieven. Flatex heeft de ambitie een grote Europese speler te worden in gratis online beurshandel. De Duitse broker verdient aan de commissies die het ontvangt van aanbieders van financiële producten en van de handelaren die hun orders uitvoeren, omdat het niet valt onder het provisieverbod.Beleggen gevaarlijk? Niet beleggen nog meer!

(Telegraaf; 10 december 2019) Beleggers maken vaak dezelfde fouten, constateert Jan Longeval van DeGroof Petercam, een Belgische Private bank. Een actieve particuliere belegger presteert gemiddeld minder dan de index. Transactiekosten spelen daarbij een grote rol. Maar niet beleggen is nog gevaarlijker, stelt Longeval. Je loopt dan het risico om rendement te missen. Op lange termijn hangen volatiliteit en rendement nauw met elkaar samen. Er schort nog veel aan naleving MiFID II

(AFM; 10 december 2019) De AFM onderzocht tien beleggingsondernemingen in 2018 en 2019 op de naleving van de MiFID II-verplichtingen bij dienstverlening aan professionele partijen op het gebied van kostentransparantie, productgovernance en provisies. Er moeten nog de nodige stappen gezet worden om volledig te voldoen aan de verplichtingen. Kostentransparantie voldeed doorgaans niet aan de regels, op gebied van procedures moet er verbetering komen. De AFM biedt handreikingen hoe de sector verbeteringen kan doorvoeren.Vertrouwen piekt in feestmaand

(BinckBank; 7 december 2019) December 2019 is anders dan een jaar eerder. Sloot 2018 negatief af, dit keer is er sprake van een stevig vertrouwen in de financiële markten. De BinckBank Beleggersbarometer komt deze maand uit op 4,7 (op een schaal van -10 tot +10). Het vertrouwen van beleggers ligt daarmee een half punt hoger dan in november en de barometer noteert op het hoogste niveau in twee jaar tijd. De techsector blijft het populairst onder beleggers en vergroot de voorsprong op de medische-sector, die stevig op de tweede plek staat.


Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement