Elke maand het beste nieuws

Ja, ik ontvang graag 1x per maand de nieuwsbrief met handige tips
en inzichten over sparen, beleggen en pensioen.

Herstel rendement 3e kwartaal 2020

De zomer van 2020 zette het herstel dat in het tweede kwartaal al werd ingezet door. Veel lockdowns werden verminderd of opgeheven, in de hoop dat het Coronavirus de economie minder in zijn greep zou houden. Beleggers reageerden hier positief op en in veel portefeuilles werd een deel van de schade van het eerste kwartaal hersteld: het rendement over dit kwartaal komt in een neutraal profiel uit op 1,9%. Over heel 2020 noteren de neutrale profielen nog gemiddeld -3,7%.
Sterk herstel rendement vermogensbeheer 2e kwartaal 2020

Rendement 2e kwartaal: herstel maar nog geen winst in 2020

Na een jaar (2019) met flinke beursstijgingen doken de cijfers begin 2020 diep in het rood als gevolg van het Coronavirus. In het tweede kwartaal leken landen wereldwijd de situatie met quarantaines en reisverboden meer in kaart te hebben, wat ook rust en herstel bracht op de beurs. Herstel zette in, maar bleek vooralsnog onvoldoende om verliezen om te buigen in winst.

Gemiddeld 12,7% rendement in 2019

In het derde kwartaal van 2019 blijftde groei van de rendementen in alle profielen sterk. Hoewel augustus een kleine min noteerde voor de meeste partijen, was het kwartaal als geheel (sterk) positief. De groei in het derde kwartaal liep op van 1,6% in het zeer defensieve profiel tot 3,3% in het zeer offensieve profiel. Tot nu toe kon u in 2019 rekenen op gemiddeld 12,7% rendement.
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement