Artikelen

Bekijk de belangrijkste artikelen en tips voor het maken van betere financiële keuzes.

Vermogensplanning | Méér dan vermogensbeheer

Uw vermogen hebt u niet zomaar. Het biedt u mogelijkheden, geeft zekerheid en misschien heeft u er zelfs wel een concreet doel mee voor ogen. Misschien wilt u concrete doelen formuleren om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken, het inkomen voor later zeker te stellen of het vermogen over te brengen naar de volgende generatie. Met vermogensplanning kijkt u met hulp van een professional hoe u uw vermogen kunt inzetten om uw doelen te bereiken. Vermogensplanning is dus veel meer dan vermogensbeheer. Lees hier wat erbij komt kijken.

Family office – zekerheid voor het familievermogen

Het is een hele verantwoording om te beschikken over een substantieel vermogen. U zoekt ondersteuning van een partij die meer aanbiedt dan alleen vermogensbeheer, het gaat om een totaalpakket. Iemand die snapt wat de kernwaarden van de familie zijn en die uw vermogen beheert met oog op de volgende generatie. Een family office kan u daarbij ondersteunen.

Wealth management – een wereld van verschil

Veel vermogen geeft veel verantwoordelijkheid. Daarin is maatwerk nodig om het optimaal te beheren. Dat kan met een vermogensbeheerder, private bank of een wealth manager. Wealth management is meer dan alleen vermogensbeheer, zelfs meer dan private banking. Wat het inhoudt leest u in dit artikel.

Spaar bv | om vermogensbelasting te besparen

Uw spaargeld heeft u genoeg gekost om het te verdienen. Maar de fiscus staat klaar om een graantje mee te pikken als uw spaarvermogen te groot is. En dan berekenen de banken ook negatieve rente over uw spaargeld. Sparen kost tegenwoordig geld en wordt steeds meer ontmoedigd. Wat zijn mogelijkheden om vermogensbelasting te voorkomen? Lees hier meer over een spaar bv en wat daarbij komt kijken.

Estate planning – slimme overdracht van uw vermogen

In uw leven hebt u vermogen opgebouwd. Misschien een bedrijf of een huis. Vermogen dat een goede bestemming moet krijgen na u. Het is verstandig om daar bij leven over na te denken. Het plannen van uw nalatenschap noemen we met een Engelse term ‘estate planning’, ofwel vermogensplanning. U zet op een rij hoe u op een fiscaal en juridisch slimme manier uw vermogen doorgeeft aan de volgende generatie.

Geld schenken aan een kleinkind – 6 tips

Het leven gaat snel. U hebt vermogen opgebouwd en u wilt dit in goede handen nalaten, bijvoorbeeld aan uw kleinkinderen. Waarom wachten? U kunt ook bij leven geld schenken aan de volgende generatie. Hoe kunt u op een verstandige manier schenken aan uw kleinkind? Daarbij speelt de fiscus een belangrijke rol. Denk aan de vermogensbelasting, maar ook schenkbelasting en erfbelasting. Lees onze tips om slim geld te schenken aan een kleinkind.

Geld schenken aan een kind | de regels

Beleggen voor uw (klein)kind. Het is een van de mogelijke doelen van beleggen. Dat kan bijvoorbeeld voor een studie, of de aanschaf van een huis. Het kan ook zijn dat u over een aanzienlijk vermogen beschikt. Daar betaalt u vermogensbelasting over. Of wilt u dit optimaal doorgeven aan de volgende generatie. Hoe doet u dat fiscaal optimaal, gezien de erfbelasting? In dit artikel vindt u een aantal handreikingen voor geld schenken aan een kind.
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement