Artikelen

Bekijk de belangrijkste artikelen en tips voor het maken van betere financiële keuzes.

Risicoprofiel - hoeveel risico neemt u voor uw rendement?

Het is belangrijk dat banken en vermogensbeheerders hun klanten kennen. Zij hebben volgens de Wet financieel toezicht een zorgplicht en mogen alleen financiële producten aanbieden die aansluiten bij de persoonlijke situatie van hun klanten. Een van de verplichte instrumenten daarvoor is het risicoprofiel. Aanbieders moeten een passend beleggingsprofiel voor hun beleggers vaststellen.

Asset allocatie - een cruciaal beleggingsinstrument

De asset allocatie is een belangrijk instrument van vermogensbeheerders om risico en rendement met elkaar in balans te brengen. Met een goede asset allocatie kunt u een beter rendement behalen. Of juist zorgen dat u minder risico loopt. U wilt natuurlijk de beste vermogensbeheerder die voor u de juiste beleggingen kiest. Wat is het effect van asset allocatie? Hoe werkt het? Vragen waarover u in dit artikel een antwoord vindt.

Assets under management - wat betekent het?

Naast de grote vermogensbeheerders zijn er tientallen kleine partijen. Hoe groot is de partij waar u uw vermogen aan wilt toevertrouwen? En is dat van belang? U zoekt immers de beste vermogensbeheerder voor uw geld. Zegt de omvang van een vermogensbeheerder ook iets over de kwaliteit? Een graadmeter voor de grootte van een vermogensbeheerder is het aantal assets under management. In dit artikel leggen wij uit wat dit betekent.

Financiële planning – 8 vragen en antwoorden

Financiële planning is niet een onderwerp mensen vaak mee bezig zijn. Toch is het nuttig om een goed overzicht te hebben over uw financiële situatie en na te denken over wat u wilt bereiken. Het gaat over uw doelen en dromen. Met een persoonlijk financieel plan schept u duidelijkheid en krijg u inzicht in wat er nodig is om deze waar te maken. Een goede financiële planning helpt u met de route naar financiële onafhankelijkheid.

Passief inkomen genereren - 9 tips die u financieel onafhankelijk maken

Bij inkomen denken veel mensen aan de loonstrook, die zij na een maand hard werken krijgen. Of aan uurtje factuurtje. Wat zou het lekker zijn als er inkomen is waar je geen inspanning voor hoeft te leveren. Dat is een passief inkomen. Het goede nieuws is dat vrijwel iedereen passief inkomen kan genereren! Passieve inkomsten vergroten uw financiële vrijheid, kunnen u zelfs financiële onafhankelijkheid opleveren.
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement