Artikelen

Bekijk de belangrijkste artikelen en tips voor het maken van betere financiële keuzes.

Zakelijk beleggen vergelijken? Voordelen in privé of bv

Als ondernemer of zzp’er investeert u natuurlijk in uw bedrijf. Maar wat doet u met vermogen dat niet direct nodig is? En hoe bouwt u vermogen voor later op? Een zakelijke beleggingsrekening kan een interessante optie zijn. Overtollig geld kunt u namelijk fiscaal aantrekkelijk zakelijk beleggen. In dit artikel leest u meer over de voor- en nadelen van zakelijk beleggen.

Passief beleggen of toch actief beleggen?

Steeds meer mensen kiezen voor beleggen. Indexbeleggen, ook wel bekend als passief beleggen, is populair. Het volgen van een brede index lijkt een ideale oplossing. En inderdaad, maar weinig actieve beleggers slagen erin om het beter dan de markt te doen. Toch kunnen er redenen zijn om juist voor actief beheer te kiezen. Wat is de beste keuze, passief beleggen of toch actief beleggen?

Beleggen met kleine bedragen: iedereen kan het!

Beleggen is bereikbaar voor iedereen. Ook voor mensen met een kleine beurs. Het is een oude misvatting dat beleggen alleen voor mensen met veel geld is. Of voor mensen met veel verstand van de beurs. Dat is allang achterhaald. Beleggen is laagdrempelig geworden. Met kleine bedragen kunt u al beginnen met geld beleggen. In dit artikel leggen wij dat voor u uit.

Waarin beleggen? Alle opties op een rij

Zelf beleggen is uitdagend. U bepaalt zelf uw strategie en kiest de financiële producten waarin u belegt. Daarbij wordt u niet geholpen door een vermogensbeheerder of adviseur. Eigen verantwoordelijkheid. Eigen keuzes. Maar u staat wel open voor inspiratie en ideeën die rendement opleveren. Waarin kunt u uw geld beleggen? Er zijn zoveel mogelijkheden. In dit artikel zetten we de belangrijkste beleggingsopties op een rij.

Groen en duurzaam beleggen

Steeds vaker kiezen beleggers voor duurzaam beleggen. Zo is de wens om niet in wapens, tabak en kinderarbeid te beleggen al vrij standaard tegenwoordig. Daarnaast zien meer mensen de noodzaak om bewuste keuzes te maken die onze gezamenlijke toekomst beschermen. Beleggingspartijen haken daar op in door duurzaam te beleggen, maar wat is duurzaam beleggen eigenlijk? En hoe duurzaam wordt er belegd? Of is het slechts een mooi marketingverhaal?
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement