Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Trading212. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. 

Bijzonderheden:
-Handel in CFD´s is de kernactiviteit en deze zijn beschikbaar op een zeer groot aantal valutaparen, aandelen, indices, grondstoffen en cryptomunten.
-Het is een basis handelsplatform, daardoor makkelijk in gebruik.
-Beperkte analysemogelijkheden en tools.
-Grafieken kunnen naast elkaar of per tabblad worden weergegeven. Schermen kunt u verschuiven.

Algemeen: Met het handelsplatform van Trading212 heeft u toegang tot een zeer ruim aanbod van CFD’s (contracts for difference). Daarnaast kunt u beleggen in een beperkt aanbod van aandelen en ETF’s. Het handelsplatform is vrij simplistisch en daarom makkelijk in gebruik. Analysemogelijkheden of extra tools zijn beperkt aanwezig. Het platform is enigszins interactief in te richten, de meeste schermen zijn namelijk verschuifbaar en u kunt in het dashboard makkelijk effecten volgen die u interessant vindt. Het platform is vooral geschikt voor de actieve korte termijnbelegger met weinig behoefte aan analysemogelijkheden en tools.

Let op! Met een CFD kunt u met een hefboom inspelen op een waardeverandering van een onderliggend product (zoals o.a. valuta’s, indices, grondstoffen). Het daadwerkelijke product heeft u niet in bezit. CFD’s zijn producten met een zeer hoog risico en voornamelijk geschikt voor het speculeren op korte termijn koersbewegingen. Begin 2018 heeft de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten extra restricties opgelegd voor de handel in deze producten. CFD’s zijn niet geschikt voor lange termijn vermogensopbouw.1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse:
Geen

Technische analyse: Voor technische analyse zijn er voldoende mogelijkheden. Ruim 40 technische indicatoren worden geboden, waaronder RSI, MACD en Bollinger Bands. Indien data beschikbaar is, kunt u 5 jaar terug. Ook kunt u handelen vanuit de grafiek. Daarnaast is er op de website dagelijks een korte technische analyse beschikbaar van een tiental populaire producten, zoals de DAX, Goud en de EUR/USD.Analistenadviezen: Geen

Aandelenselectietool:
Geen. Er is een overzichtelijke zoekfunctie beschikbaar waarmee u kunt zoeken per productcategorie.Fondsenselectietool: Geen

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, ETF’s.

Aantal beurzen: U kunt in aandelen handelen van 4 landen: Duitsland, Engeland, Nederland en de VS.

Orderinvoerscherm: Het orderinvoerscherm is simplistisch. Er wordt geen uitleg gegeven over de verschillende ordertypes, het orderboek is voor 1 level inzichtelijk en volume is lastig terug te vinden. Uniek is wel dat de te betalen commissie en de invloed op marge al zichtbaar is voordat u de transactie uitvoert.

Ordertypes: 5 ordertypes - Markt, Limiet, Stop, Stop Limiet, Stoploss.Shortmogelijkheden: Alleen via CFD’s.

Handelen met marge: Alleen via CFD’s. Een CFD is een hefboomproduct waarbij u automatisch gebruik maakt van marge. In tegenstelling tot sommige andere CFD-brokers is een eventueel verlies bij Trading212 beperkt tot het bedrag van uw account. Dit kan er wel toe leiden dat posities vroegtijdig door het platform zijn gesloten om te voorkomen dat u meer geld verliest dan dat u op uw account heeft.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de dollar, wordt de valuta geconverteerd. Hiervoor betaalt u wel een vergoeding van 0.5%.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Er is documentatie beschikbaar met educatie over o.a. Forex, technische analyse en handelsmethoden. Daarnaast zijn er video-tutorials waarmee u uw handelsvaardigheden kunt ontwikkelingen en inspiratie op kunt doen voor nieuwe handelsstrategieën.

Agenda: Er is een financiële agenda aanwezig met macro-economische agendapunten. U kunt een paar dagen vooruit kijken.

Nieuws: Op de website kunt u een beperkt aanbod van nieuws terugvinden.

Portefeuille: Dit scherm is overzichtelijk maar niet bijzonder uitgebreid. U kunt kiezen uit 15 parameters die u hier kunt weergeven.

Favorietenlijst: U kunt zelf volglijsten samenstellen. Hiermee kunt u heel makkelijk en overzichtelijk een groot aantal effecten volgen.

Schaduwportefeuille: Nee, maar wel een demoaccount.

Demoaccount: Ja. U kunt voordat u een rekening opent een gratis demorekening openen. U heeft dan een fictief vermogen beschikbaar om testorders mee te doen.

Autotrading: Nee.

Handelsplatform: Web-based en app.

Mobiel beleggen: Android App, iOS App


Trading212, een geschikte broker voor u?


Trading212 biedt weinig analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en functionaliteiten. Wel is het platform makkelijk in gebruik. De broker kan geschikt zijn voor de korte termijn belegger met weinig behoefte aan tooling. Toelichting
Meest geschikt voor:
CFD handelaar
Specialiteit broker:CFD platform


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement