Het Duitse Trade Republic werd opgericht in 2015 en betrad eind 2021 de Nederlandse markt. Trade Republic is een zogenoemde neo-broker, net als Bux en FlatexDegiro. Dergelijke brokers kenmerken zich door op een goedkope en laagdrempelige manier beleggen toegankelijk te maken voor het grote publiek. Via een mobiele app kunnen beleggers handelen in een grote selectie van individuele aandelen en ETF’s.

Verdienmodel Trade Republic
Trade Republic is in staat om beleggers zeer lage transactiekosten te rekenen doordat het de orders van klanten doorverkoopt. Dit is een omstreden methode, de order wordt namelijk doorverkocht aan een tegenpartij die precies het tegenovergestelde belang van de belegger heeft. In zowel Europa als in de VS wordt daarom aan een verbod gewerkt. In Nederland is het al verboden, maar in Duitsland wordt dit beleid wel toegestaan. De vraag is hoe lang dergelijke verdienmodellen nog stand zullen houden en hoe schadelijk het doorverkopen van orders daadwerkelijk voor de belegger is. In onze review van Trade Republic wordt bij deze laatste vraag uitvoeriger stil gestaan.


BeoordeeldTrade Republic is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLTrade Republic is een Duitse bank en staat onder toezicht van de Deutsche Bundesbank en BaFin. Er is dus geen Nederlandse, maar wel een Duitse bankvergunning.
AFM vergunning NLOnder toezicht van de Duite toezichthouder BaFin. Regels van de AFM, zoals het provisieverbod en het verbod op het doorverkopen van orders, zijn daarmee niet van toepassing op Trade Republic.
KIFID registratie Niet geregistreerd bij het KIFID.
Klantenservice NLNee
Niet uitlenen effectenHet uitlenen van effecten is in Duitsland verboden. Trade Republic leent de effecten niet uit.
GRATIS realtime koersinformatie / Er is wel realtime koersinformatie, maar niet voor de reguliere beurzen zoals Euronext. Uw orders worden verwerkt op het kleine Duitse LS Exchange. De prijsvorming en liquideit is minder transparant; er is slechts één level van het orderboek zichtbaar.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesNiet van toepassingGeen opties of futures beschikbaar.
GEEN inactivity feeEr is geen service fee of inactivity fee. Het aanhouden van de rekening is gratis.
GRATIS deponeren / overboeken effectenZowel deponeren als overboeken is gratis.
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten / Trade Republic rekent lage transactiekosten. Er zijn weinig directe kosten voor de klant. Trade Republic haalt inkomsten uit provisies en het doorverkopen van orders. Dit kan leiden tot hogere indirecte kosten voor beleggers, zoals spread- en fondskosten.
Overige voorwaarden Trade Republic is een Duitse aanbieder die buiten het Nederlandse toezicht en daarmee ook het provisieverbod valt. De broker haalt de inkomsten uit provisies en het "doorverkopen" van transacties. Voor Nederlandse aanbieders is zo'n verdienmodel verboden.

Trade
Naam aanbieder
Trade Republic
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
Trade Republic Bank GmbH
Jaar actief
2015
Vestiging(en)
-
Onderscheidingen
-

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement