MEXEM is ontstaan in 1986, en is sinds 2018 actief als broker in de Benelux. MEXEM heeft kantoren in Nederland, België, Spanje en Italië. De klantenservice is goed bereikbaar: telefonisch van maandag t/m vrijdag, je kunt een bericht achterlaten op de website of een mail sturen. Zo kan er samen met een Nederlandstalige medewerker een oplossing voor je probleem worden gezocht. Als je graag zelf het antwoord op je vraag wilt vinden, dan kan dat via het FAQ archief op de website van MEXEM.

Deze broker heeft vele verschillende handelsinstrumenten, onder andere: aandelen, opties, futures, obligaties, valuta, sprinters, turbo’s en ETF’s. Er is de mogelijkheid te handelen op ruim 150 markten, uit 33 landen en met 23 verschillende valuta. Als je wilt beginnen met beleggen bij MEXEM, dan kan je na het openen van een gratis rekening direct gebruik maken van een demo-rekening openen om te ontdekken of handelen via deze broker iets voor jou is. Via MEXEM beleg je op het bekroonde platform van Interactive Brokers, genaamd ‘Trader Workstation’.

Mocht je besluiten om een account te openen bij MEXEM, dan heb je keuze uit vele verschillende rekeningen. Ze zijn individueel, joint en institutioneel, en afgestemd aan de behoefte van de belegger en/of instelling. Wat handig is via deze broker is dat je een persoonlijke relatiemanager tot je beschikking hebt, die je kan helpen met je investeringen. Het openen van een rekening is gratis, er bestaat geen minimum inleg om een rekening te openen bij MEXEM.

Video MEXEM


BeoordeeldMEXEM is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLMexem is geen bank en aangehouden liquiditeiten vallen daarmee niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Uw rekening wordt aangehouden bij het handelsplatform Interactive Brokers, welke gereguleerd wordt door de Amerikaanse toezichthouder. Uw rekening is via het Amerikaase SIPC (Securities Investor Protection Corporation) beschermd tot $500.000, waarvan maximaal $100.000 in cash.
AFM vergunning NLMexem valt niet onder (direct) toezicht van de AFM. Mexem heeft alleen een AFM registratie in combinatie met een Europees Paspoort. Dit betekent dat de partij onder toezicht van het land van herkomst valt. In dit geval is dat de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) uit Cyprus. Bij een eventueel faillissement geldt niet de Nederlandse wet maar de wetten van het land dat de vergunning verleend heeft.
KIFID registratie MEXEM is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). MEXEM heeft echter verklaard de uitspraken van de geschillencommissie als niet bindend te aanvaarden.
Klantenservice NLMexem heeft oa een Nederlandstalige klantenservice inclusief een Nederlands aanmeldproces. Ook het handelsplatform (TWS) is beschikbaar in het Nederlands.
Niet uitlenen effectenU kunt wel effecten laten uitlenen via het Stock Yield Enhancement Program (SYEP), u ontvangt dan 50% van de opbrengst. Uitlenen via het SYEP kan alleen met Amerikaanse aandelen en uw portefeuillewaarde moet groter zijn dan $50.000. De broker houdt daarbij minimaal 102% van de totale waarde van de uitgeleende aandelen als tegenwaarde aan op uw rekening.
GRATIS realtime koersinformatie
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten
Overige voorwaarden

MEXEM
Naam aanbieder
MEXEM
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
MEXEM Europe Ltd.
Jaar actief
2018
Vestiging(en)
Nederland, België, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland & Cyprus
Onderscheidingen
Uitgeroepen tot de beste broker van 2020 & 2021 door Beleggen.com, Uitgeroepen tot de winnaar van het Beleggers Belangen Brokeronderzoek in 2020 & 2021.

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement