Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van IG. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De IG review van 2018 betreft het standaard webbased platform. 

Bijzonderheden:
-Handel in CFD´s is de kernactiviteit en zijn beschikbaar op een groot aantal valutaparen, aandelen, indices, grondstoffen, obligaties, rentes en cryptomunten.
-Uitgebreide analysemogelijkheden, met een focus op korte termijn investeringen/trades.
-Veel educatie.
-Keuze uit een aantal interactieve handelsplatformen.

Algemeen:
Met het handelsplatform van IG heeft u toegang tot een zeer ruim aanbod van CFD’s (contracts for difference). Het platform is vooral geschikt voor de actieve korte termijn handelaar. Daarnaast kunt u beleggen in aandelen genoteerd in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten. IG biedt meerdere interactieve handelsplatformen. Deze review is met name gericht op de standaard webbased variant.

Het handelsplatform is vrij eenvoudig in gebruik en er wordt veel hulp en educatie geboden om u op weg te helpen. U kunt het dashboard zelf inrichten. IG biedt daarnaast uitgebreide analyses, tools en online opleidingen voor de actieve belegger, met als specialisme het handelen in CFD’s.

Let op! Met een CFD kunt u met een hefboom inspelen op een waardeverandering van een onderliggend goed (zoals o.a. valuta’s, indices, grondstoffen). Het daadwerkelijke product heeft u niet in bezit. CFD’s zijn producten met een zeer hoog risico en voornamelijk geschikt voor het speculeren op korte termijn koersbewegingen. Begin 2018 heeft de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten extra restricties opgelegd voor de handel in deze producten. CFD’s zijn niet geschikt voor lange termijn vermogensopbouw.

IG-review-platform


1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse:
Fundamentele analyse is aanwezig. De data is niet geïntegreerd op het platform, maar verschijnt in uw browser. Enkele tientallen financiële kerncijfers zijn beschikbaar, zoals marktkapitalisatie, dividend en winst per aandeel. U kunt deze zelf rangschikken. De winst- en verliesrekening, de balans en het cashflowoverzicht kunt u ook inzien. De data is gedetailleerd en beschikbaar voor meerdere jaren. Ten slotte worden op dezelfde pagina ook nog cliëntensentiment, tradingactiviteit en een daggrafiek getoond.

IG-review-fundamentele-analyse

Technische analyse: Qua mogelijkheden en interpretatie van technische analyse zijn de mogelijkheden zeer ruim. Elke grafiek is interactief in te richten. Ruim 20 technische indicatoren worden geboden, waaronder RSI, MACD en Momentum. Indien data beschikbaar is kunt u meer dan 20 jaar terugkijken. Ook heeft u toegang tot analysesites Tradingcentral en Autochartist. Op Tradingcentral wordt voor veel financiële producten de actuele interpretatie van technische analyse getoond. Via Autochartist worden automatische trendsignalen gegenereerd aan de hand van technische analyse.

IG-review-technische-analyse


Analistenadviezen: Er wordt een kort overzicht gegeven van de verdeling tussen (sterke) koop-, houd-, en verkoopadviezen.

IG-review-analistenadviezen


Aandelenselectietool: Voor de selectie van aandelen biedt IG de Marktscreener, een selectietool waarmee u op basis van een aantal criteria aandelen selecteert. U kunt aandelen selecteren op basis van 10 criteria, waaronder land of sector, maar ook fundamentele zaken zoals dividendrendement en winst per aandeel. Bedrijven die aan uw filters voldoen worden overzichtelijk weergegeven.

Fondsenselectietool: Geen. Wel is er een lijst met populaire ETF’s en kunt u via de ‘Verkenner’ ETF’s selecteren op basis van oa land.

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, Emissies, ETF’s, Valuta, Valuta-Opties.

Aantal beurzen:
U kunt in aandelen handelen van 6 landen - België, Duitsland, Engeland, Ierland, Nederland en de VS.

Orderinvoerscherm:
Het orderinvoerscherm is simplistisch maar doet wat het moet doen. Extra informatie over de ordertypes wordt gegeven.

Ordertypes: 5 ordertypes - Bestens, Limiet, Stop Markt, Trailing Stop, Gegarandeerde Stop. De limietorder is er in drie varianten: Execute & Eliminate, Day en GTC. De Gegarandeerde Stop is een unieke stop-loss die altijd wordt uitgevoerd wanneer de geselecteerde prijs wordt bereikt. Er zitten echter aan het gebruik van dit ordertype wel extra kosten.

IG-review-orderinvoerscherm

Agenda: Er is een uitgebreide economische kalender aanwezig met macro-economische agendapunten, bedrijfsresultaten, dividenduitbetalingen en corporate events. U kunt gebruik maken van filters en u kunt al maanden vooruit kijken.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
IG biedt met de IG Academy een ruim aanbod van educatie. Zo kunnen met name beginnende beleggers terecht bij de online interactieve handelscursussen. Hiervan staan er enkele tientallen online, die u allemaal kunt volgen wanneer u wilt. Er zijn regelmatig webinars waar u uw handelsvaardigheden kunt ontwikkelingen en inspiratie op kunt doen voor nieuwe handelsstrategieën. Ten slotte is er ook een aantal IG-manuals beschikbaar om uw financiële kennis te vergroten.

Nieuws: Via de nieuwsfunctie worden publicaties weergegeven en kunt u zoeken in alle artikelen. Per geselecteerd effect kunt u het nieuws van de afgelopen maanden terugvinden. Alle publicaties zijn in het Engels en afkomstig van Thomson Reuters.

Portefeuille: Bij ‘Open posities’ kunt u makkelijk uw portefeuille terugvinden. Dit scherm is overzichtelijk maar niet bijzonder uitgebreid. Er is een tiental parameters die u hier kunt weergeven.

Favorietenlijst: Deze is beschikbaar onder de naam ‘Koerslijst’. Voor effecten die uw interesse hebben is een koersalarm mogelijk.

Schaduwportefeuille: Nee, maar wel een demoaccount.
  
Demoaccount: Ja. U kunt voordat u een rekening opent heel eenvoudig een gratis demorekening openen. U heeft dan een fictief vermogen beschikbaar om testorders mee te doen.

Shortmogelijkheden: Alleen via CFD’s.

Handelen met marge: Alleen via CFD’s.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de dollar, wordt de valuta geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0.3%.

Autotrading: Met MetaTrader4 en L2 Dealer kunt u geautomatiseerde handelsalgoritmes instellen. Dit is meer geschikt voor ervaren en actieve beleggers. Daarnaast kunt u met de Smart Portfolios het beleggen uit handen geven en wordt het vermogen voor u belegd in ETF’s. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Handelsplatform: Standaard het IG Handelsplatform (webbased) en de app IG CFD Trading en Forex (App). IG biedt naast het reguliere web-based handelsplatform ook nog een drietal specialistische platformen, die met name gericht zijn op ervaren en actieve beleggers, namelijk: MetaTrader4, L2 Dealer en ProRealTime. 

Mobiel beleggen: Android App, iOS App


IG, een geschikte broker voor u?

IG biedt uitgebreide analysemogelijkheden en extra functionaliteiten. Met het totale aanbod ligt de focus op korte termijn handel in CFD’s en niet op lange termijn vermogensopbouw. IG is daarom alleen geschikt voor de actieve handelaar. 
 
 Toelichting
Meest geschikt voor:
Online trading voor actieve beleggers
Specialiteit broker:CFD platform


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement