Binck Zelf Beleggen wordt SaxoInvestor. Alle veranderingen!

Deel dit artikel
SaxoInvestor

Het is zover. Zelf beleggers bij Binckbank gaan de komende periode over naar het handelsplatform van Saxo Bank. Dit betekent andere tarieven, voorwaarden en een compleet nieuwe beleggingsrekening: SaxoInvestor. In dit artikel zetten we de belangrijkste veranderingen voor u op een rij. Is de overgang van Binck naar SaxoInvestor een verbetering?


Update november 2021: Valse start voor Saxo Bank

De ontwikkelingen bij Saxobank volgen elkaar in hoog tempo op. Momenteel regent het klachten en slechte reviews over Saxobank. U leest er meer over in onze Saxobank review. Saxo Bank heeft aangegeven dat teleurgestelde klanten kosteloos kunnen vertrekken. In onze brokervergelijking kunt u Saxobank vergelijken met alternatieven. 


In dit artikel beschrijven we de veranderingen voor klanten die een zelf beleggen rekening bij Binckbank hebben. Heeft u een vermogensbeheerrekening bij Binck? Lees hier meer over SaxoWealthCare


Inhoudsopgave: 

Onze eerste bevindingen in het kort

SaxoInvestor van Saxo Bank – Het nieuwe zelf beleggen van Binck

SaxoInvestor Kosten 

Saxo Bank Voorwaarden en veiligheid

SaxoInvestor Handelsplatform

SaxoInvestor Handelsmogelijkheden

Saxo Bank – Binck Fundcoach

Is een overstap naar SaxoInvestor een verbetering voor u?


Onze eerste bevindingen over SaxoInvestor in het kort:  

Voor het merendeel van de producten geldt er een kleine kostenwijziging. De meeste klanten zullen door de verhuizing niet méér gaan betalen, maar ook niet heel veel minder. Een grote kostenverlaging, zoals de concurrentie de afgelopen jaren doorvoerde, blijft achterwege. 

Qua voorwaarden en veiligheid verandert er niet veel. 

Het handelsplatform van Saxo Bank is, net als bij Binck, uitgebreider dan bij de meeste andere brokers. Bovendien worden de handelsmogelijkheden door de overname uitgebreid. Helaas zijn nog niet alle mogelijkheden functioneel. 

Klanten ervaren problemen tijdens de gedwongen overstap. We kunnen nog niet concluderen dat de overgang een verbetering voor klanten is. SaxoInvestor van Saxo Bank – het nieuwe Zelf Beleggen van Binck

Saxo Bank Zelf BeleggenAlle zelf beleggers bij Binck Zelf Beleggen gaan de komende maanden over naar SaxoInvestor, het nieuwe zelf beleggen platform van Saxo Bank. De migratie is op dit moment gefaseerd bezig. Klanten ontvangen minimaal een maand van tevoren bericht voordat ze worden overgezet. Het oude Binck platform zal op termijn volledig verdwijnen. Klanten behouden bij Saxo hun gebruikersnaam, wel dient het wachtwoord opnieuw ingesteld te worden. Het is op dit moment nog niet mogelijk om rechtstreeks een rekening bij Saxo te openen, het platform is momenteel exclusief voor Binck klanten. SaxoInvestor Kosten 

Met de overgang naar Saxo Bank gaan een aantal kostenwijzingen gepaard. De eerste wijziging is vrij simpel en pakt voor iedere belegger goed uit. De vaste kosten van €1,- per aandelentransactie zullen namelijk vervallen. Ook bij ETF’s en beleggingsfondsen verdwijnt deze kostenpost. 


Minder positief is dat Saxo Bank afstapt van de eenvoudige en consistente kostenstructuur voor aandelentransacties. In de oude situatie betaalde u op aandelen, obligaties en turbo’s op alle beurzen €1 + 0,15% (min €8 - max €150, bij Binck Green). In de nieuwe situatie verschillen de kosten per beurs. Voor de meest populaire beurzen levert dit geen grote kostenwijzigingen op. Wel zijn er een aantal beurzen aan het aanbod toegevoegd waarvan de transactiekosten een stuk hoger liggen. Wees dus alert als u een transactie op bijvoorbeeld de Griekse of Poolse beurs wilt doen. 


Daarnaast zullen transacties in buitenlandse valuta voortaan in de desbetreffende valuta weergegeven en verrekend worden. Dit leidt tot een indirecte kostenwijziging. Of het een kostenverhoging of -verlaging betreft hangt af van de beurs en de wisselkoers. In de oude situatie rekende je de transactie namelijk altijd af in euro’s. Bij Binck Green koste dit €1 + 0,15% (min €8 - max €150). In de nieuwe situatie worden de kosten verrekend in de valuta van het desbetreffende land en veranderen daarmee de te betalen minimum en maximum kosten. Hieronder een aantal voorbeelden: 


Bij een aandelentransactie op de Engelse beurs (London Stock Exchange) betaalt u een minimum van 7 GBP in het Green pakket. In euro’s is dit € 8,17* in plaats van €8 in de oude situatie. 

Bij een aandelentransactie op de Amerikaanse beurs (NASDAQ, New York Stock Exchange of NYSE MKT) betaalt u een minimum van 8 USD in het Green pakket. In euro’s is dit € 6,84* in plaats van €8 in de oude situatie. 


*Gebaseerd op de wisselkoersen van 20-9-2021. In bovenstaande voorbeelden dient nog rekening te worden gehouden met de valutakosten van 0,25%. Deze zijn onveranderd. 


Wat hetzelfde blijft zijn de pakketten (Green, Blue en Black) en de service kosten die daarvoor gerekend worden. Ook veel overige kosten zoals valutakosten, uitoefening van opties en kosten van overboeken blijven gelijk. Binck Turbo’s blijven zonder (directe) transactiekosten. Voor opties en futures zijn er wel kleine verschillen ten opzichte van de oude tarieven van Binck. 


Saxo Bank TarievenSaxo Bank Voorwaarden en veiligheid – blijft mijn broker veilig? 

De voorwaarden en veiligheid van SaxoInvestor blijven grotendeels gelijk aan die van Binckbank. Saxo Bank blijft een Nederlandse bank met een Nederlandse bankvergunning en blijft onder toezicht staan van DNB en AFM. Qua veiligheid en toezicht zal er dus weinig veranderen. De contactmogelijkheden met de klantenservice blijven ook hetzelfde, alleen zal dit voortaal lopen via het Saxo Helpcenter.


Wel is duidelijk dat effecten nog niet kunnen worden uitgeleend door Saxo. Deze mogelijkheid was er wel bij de Binckbank, maar bij Saxo Bank zal dit tijdelijk niet beschikbaar zijn. Gratis realtime koersinformatie blijft beschikbaar voor Euronext beurzen (Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs). Voor overige beurzen kunt u tegen betaling een koersabonnement afsluiten.


Finner houdt de overige voorwaarden in de gaten en zal de voorwaarden beoordelen in de review van SaxoInvestor. Deze review van SaxoInvestor zullen wij op een later moment toevoegen aan onze brokervergelijking.SaxoInvestor Handelsplatform 

Binck bood tot nu toe één van de meest uitgebreide handelsplatformen van de Nederlandse brokermarkt. Bij Saxo Bank zal deze lijn worden doorgetrokken. Veel analysemogelijkheden die klanten kennen van Binck, zoals de fundamentele- en technische analyse, analistenadviezen en selectietools zullen terugkomen bij SaxoInvestor. De vormgeving en gebruikerservaring van deze tools zal naar verwachting de grootste verandering zijn. Via de SaxoInvestor-app zou voortaan alles moeten kunnen wat ook op het reguliere platform kan. 


Naast SaxoInvestor zullen klanten met het Blue en Black pakket gratis toegang hebben tot SaxoTraderGO en SaxoTraderPRO. Deze platformen zijn speciaal voor de actieve belegger. SaxoTraderGo is de mobiele versie van het actieve handelsplatform voor op de desktop: SaxoTraderPRO. SaxoTraderPRO is vergelijkbaar met Protrader van Binck Zelf Beleggen. Oud Binck-klanten dienen wel zelf hun grafieken en favorietenlijsten uit Protrader opnieuw in te stellen. Prorealtime blijft beschikbaar in de huidige werkomgeving.

 


SaxoInvestor Handelsmogelijkheden

De grootste verandering aan handelsmogelijkheden zal naar verwachting liggen in de hoeveelheid beurzen waarop gehandeld kan worden. Klanten zullen op meer dan 50 beurzen kunnen handelen, dit was bij Binck Zelf Beleggen 33. Nieuwe beurzen zijn onder andere Johannesburg, Australië en veel Aziatische beurzen. Optiecontracten kunnen binnenkort op 23 beurzen wereldwijd worden afgesloten, waaronder in Japan, Hong Kong en Australië. Voorheen kon dat alleen op Nederlandse, Amerikaanse en enige Europese beurzen. 


SaxoInvestor blijft hetzelfde soort producten aanbieden: aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s en Turbo’s. Futures en opties zijn momenteel nog niet beschikbaar, Binck geeft aan dat die binnenkort zullen volgen. Ook is er een wijziging in het beleid met betrekking tot OTC-effecten, met handelsbeperkingen tot gevolg. Saxo Bank – Binck Fundcoach

Voor klanten van Binck Fundcoach is er nog niet veel veranderd. Binck Fundcoach is op dit moment nog steeds beschikbaar. Op een later moment zal deze rekening meeverhuizen naar het platform van Saxo Bank. Hierbij is het wachten op meer duidelijkheid van Saxo Bank. Is een overstap naar SaxoInvestor een verbetering?

Op dit moment is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Saxo Bank is nog volop bezig met het ontwikkelen van hun nieuwe product en nog niet iedereen heeft toegang. De voorlopige conclusie is dat het nieuwe aanbod van Saxobank grotendeels in lijn ligt met het bestaande aanbod van Binck Zelf beleggen. Daarmee zal SaxoInvestor, net als Binck, één van de duurdere brokers op de Nederlandse markt zijn. Saxo Bank grijpt dit moment niet aan om een fikste kostenverlaging door te voeren. Dat is een stap die de concurrentie, waaronder de grootbanken, de laatste jaren wel heeft gemaakt. De meeste klanten zullen door de verhuizing niet méér gaan betalen, maar ook niet heel veel minder. 


Daar staat tegenover dat het handelsplatform en de handelsmogelijkheden zeer uitgebreid zijn. Dit was altijd één van de sterke punten van Binck en door de overname zijn er meer middelen om hierin te blijven innoveren. Klanten krijgen bij SaxoInvestor een platform met soortgelijke functionaliteiten als bij Binck. Handelsmogelijkheden worden uitgebreid met meer beurzen. Helaas zijn nog niet alle mogelijkheden functioneel.

 

Voorlopig lijken beleggers nog niet enthousiast. In online reviews uiten veel oud Binck klanten hun ongenoegen over de verhuizing en de problemen die het met zich meebrengt. Veel klanten klagen over de technische problemen, een slechte klantenservice en problemen met overboekingen van geld. Daar komt bij dat Binck er tot nu toe niet in slaagt om te overtuigen dat de krachtenbundeling met Saxo Bank echt een verbetering voor de klant is. Want beleggers ervaren nu een gedwongen verhuizing, maar wat schieten ze er daadwerkelijk mee op?Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink

1 reactie(s)

 • Tijdelijk
  19 november 2021 om 23:24 uur

  Is een overstap naar SaxoInvestor een verbetering?

  Nou nee.
  Via Binck een beetje gedwongen hier terecht gekomen en helemaal niet tevreden.
  Wij gaan verdwijnen bij Saxo, ze zijn gewoonweg niet goed genoeg.

  Onderzoek naar een nieuwe broker is gaande.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement