Beheerd beleggen? Onafhankelijk vergelijken met 7 tips

Deel dit artikel
beheerd beleggen

U wilt aan de slag met beleggen. Maar u heeft onvoldoende tijd, kennis of ervaring om zelf actief op de beurs te handelen. Daarom zoekt u iemand die het voor u kan doen. Beheerd beleggen is dan de ideale oplossing. U kunt met elk bedrag starten, tegen een aantrekkelijk kostenplaatje en volledig online. Zo kan iedereen beleggen.


In dit artikel beantwoorden we 7 vragen over beleggen met beheer.


 1. Wat is beheerd beleggen?
 2. Voor wie is beheerd beleggen?
 3. Welke vormen van beheerd beleggen zijn er?
 4. Wat kost het?
 5. Wat zijn de risico’s?
 6. Welke partijen bieden beleggen met beheer aan?
 7. Hoe vergelijk ik beheerders?


Heeft u een vraag over beleggen met beheer en is deze niet beantwoord? Mail dan naar info@finner.nl en wij vullen dit artikel aan.Wat is beheerd beleggen?

Bij beheerd beleggen geeft u het beheer van uw vermogen uit handen aan experts, zogenaamde vermogensbeheerders. Deze helpen om uw doel te bereiken, zonder dat u zelf ingewikkelde beslissingen hoeft te nemen. Op basis van een (online) intake doet de beheerder uitspraken over welke risico’s bij u passen, welk rendement u kunt verwachten en wat de kosten zijn. Alles legt u vast in een risicoprofiel en/of beleggingsplan. Vervolgens verdeelt de beheerder het geld over verschillende beleggingen. Na de start houdt de beheerder u op de hoogte van alle wijzigingen en ontwikkelingen. Starten kan met elk bedrag. Inleggen kan eenmalig of gespreid. Voor wie is beheerd beleggen?

Ontbreekt het u aan tijd, kennis of interesse om te beleggen? Dan is beheerd beleggen een gemakkelijke oplossing. Over een goede spreiding, het bijhouden van de beurs of andere ingewikkelde keuzes hoeft u niet na te denken. Daar zorgt uw vermogensbeheerder voor. De keuze voor beheerd beleggen is vooral een keuze voor gemak. Wilt u zelf de beslissingen nemen, of actief handelen op de beurs? Dan kunt u beter kiezen voor zelf beleggen via een broker. Waarom zou u wel kiezen voor beheerd beleggen? 

   • U hebt wel het geld ,maar niet de tijd, kennis of interesse om actief te handelen
     
   • U wilt advies over de risico’s van beleggen

   • U heeft leukere of andere dingen te doen in uw leven     

   • U besteedt het beheer van uw portefeuille liever uit


Twijfelt u tussen beheerd beleggen en zelf beleggen? Onze keuzehulp Beleggen helpt u op weg. Of lees meer over beleggingsvormen


Welke vormen van beheerd beleggen zijn er?

Er zijn verschillende vormen van beheerd beleggen. Afhankelijk van het inlegbedrag en wensen over de dienstverlening kunt u hier keuzes maken. Kiest u liever zelf uw risicoprofiel, dan is een mixfonds een goede keus.  Wilt u persoonlijk contact, kies dan voor individueel beheer. Het contact kan ook volledig online bij een online vermogensbeheerder of mixfondsen. Uw wensen bepalen uw keuze voor beheerd beleggen. In de tabel ziet u een overzicht van de mogelijkheden en belangrijkste verschillen.


Vorm beheer beleggenInlegbedragAdvies over risicoType dienstOmschrijving
MixfondsGeen minimuminlegGeen advies over risicoprofielonlineU kiest zelf profiel en het risico. De beheerder belegt vervolgens in een alles-in- één portefeuille, met een mix van aandelen- en obligatiefondsen.
.
Online beheerGeen minimuminlegOnline risico adviesonline en telefonischDienstverlening wordt volledig online aangeboden. Beleggen in modelportefeuilles met standaard risicoprofielen.
VermogensbeheerVanaf 100.000 euroPersoonlijk risico adviesPersoonlijk adviseurEr wordt een rekening geopend bij een depotbank, die wordt beheerd door de vermogensbeheerder. Portefeuille afgestemd op persoonlijke wensen en situatie.
Private bankingVanaf 500.000 euroPersoonlijk risico adviesPersoonlijk adviseurGericht op vermogende klanten, voor wie naast individueel beheer een bredere financiële dienstverlening beschikbaar is.


Wat kost het?

U wilt uw vermogen laten beheren, maar dit mag niet te veel kosten. Elke euro aan kosten gaat ten koste van uw uiteindelijke rendement. Lage kosten zijn belangrijk om uw doel te halen. Gelukkig is dat mogelijk. Waar vermogensbeheer vroeger een duur woord was, is het nu voor iedereen mogelijk om uw geld online te laten beheren. En door de opkomst van robo advies kan het tegenwoordig ook via een aantrekkelijk kostenplaatje. 


Welke kosten zijn er? 
Niet alles wat u betaalt aan kosten ziet u direct op de rekening of op de website van de beheerder terug. Er zijn ook kosten versleuteld in de beleggingsproducten en portefeuille. Het is belangrijk dat u volledig inzicht heeft in de totale kosten bij beheerd beleggen. Finner helpt u hiermee. Omdat we onafhankelijk zijn, kunnen wij u objectief bijstaan om echt alle kosten van beheerd beleggen inzichtelijk te maken. In de vergelijking tonen we een totaal kosten % hiermee kunnen we alle partijen goed met elkaar vergelijken en zijn er geen verborgen kosten meer. In het vergelijkingsrapport vindt u alle details van de kosten.
            
Hier ziet u een voorbeeld van een kostenberekening met alle elementen. Wilt u alle details weten? Lees hier dan meer over de kosten van vermogensbeheer. Of bekijk ons overzicht met alle vermogensbeheerders in Nederland.


De Pro NL kosten index is een samengestelde index van de kosten van 65 professionele vermogensbeheerders in Nederland. Deze kostenberekening is gebaseerd op een inleg van 25.000 euro en een neutraal risicoprofiel. Het gemiddelde kostenpercentage over alle vermogensbeheerders komt uit op 1,24%.


Wat zijn de risico’s?

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Stelregel is dat een hoger verwacht rendement gepaard gaat met meer risico’s. Aanbieders van beheerd beleggen werken vaak met standaard risicoprofielen, zoals defensief, neutraal en offensief. De vermogensbeheerder bepaalt het risico dat het beste bij u past en dat bepaalt weer de samenstelling van de portefeuille. De beheerder zal jaarlijks het risicoprofiel toetsen of het nog past. Als de doelstelling meer in zicht komt, zullen ze voorzichtiger gaan beleggen om het geld veilig te stellen. Kiest u voor beleggen in mixfondsen, dan bepaalt u zelf hoeveel risico u wilt lopen en moet u dit ook bijhouden. .

Kiezen voor een partij met het hoogste rendement is niet verstandig. Rendement vermogensbeheer en risico gaan hand in hand. Op Finner vergelijkt u beheerd beleggen op rendementen en risico’s. 


Welke partijen bieden beleggen met beheer aan?

Er zijn ruim 140 vermogensbeheerders. Voor elke vorm van beheerd beleggen zijn er meerdere aanbieders te vinden. U wilt voor uw geld de beste partij. Dat hangt af van uw wensen en situatie. Op Finner vindt u een objectief overzicht van alle aanbieders. Hieronder een aantal voorbeelden.

Beheerd beleggenVoorbeelden van aanbieders
Mixfondsen

Peaks

ABN AMRO Begeleid Beleggen

Fitvermogen

Online beheerDoelbeleggen
Evi van Lanschot
Nationale Nederlanden beheerd beleggen
VermogensbeheerCare IS vermogensbeheer
Index Capital
OHV vermogensbeheer
Private bankingInsingerGilissen
Van Lanschot Bankiers
ABN AMRO Mees Pierson


Hoe vergelijk ik beheerders?

Zelf is het niet altijd eenvoudig om de ideale partij te vinden in beheerd beleggen. Finner heeft alle partijen beoordeeld, de kosten en rendementen inzichtelijk gemaakt en adviseert consumenten bij het kiezen van de beste partij voor hun situatie. Omdat we onafhankelijk zijn, kunt u erop vertrouwen dat u een goede financiële keuze maakt.      

Op Finner vergelijkt u beheerd beleggen op kosten, rendementen en kleine lettertjes. Wij beoordelen partijen op 80 punten, zoals organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Lees onze tips om de beste vermogensbeheerder te vinden. Of vergelijk vermogensbeheer direct op finner.nl. Daarnaast kunt u ons inschakelen voor advies op maat

[#HistorieTekst]

Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement