Beheerd beleggen vergelijken

Vergelijk alle 130+ beheerd beleggen partijen en ontvang een gepersonaliseerd vergelijkingsrapport. Samen kiezen we de beste oplossing.

  • Onafhankelijk
  • Uw eigen vermogenscoach
  • Gratis en vrijblijvend
Beheerd beleggen vergelijken

Selecteer de beste partij met Finner

+6%

Het verschil tussen de hoogste en laagste prestatie i Per jaar -voor een gemiddeld risicoprofiel- over de periode 2014-2023.

Klanten beoordelen ons met een 8.7 op basis van 2720 reviews

Over Ons

“Belangrijke keuzes vragen om onafhankelijk overzicht”

Stephan Freelink

Founder & CEO

Beleggen is vaak geschikt om uw financiële doelen te halen, maar als belegger staat u vaak op achterstand bij de professionals. Zij hebben vaak meer kennis, meer informatie en waarschijnlijk ook meer tijd. Finner trekt het speelveld gelijk. Wij geven u alle informatie die u nodig hebt om de keuzes te maken die het beste aansluiten bij uw eisen en wensen.

Over ons vergelijken Finner

Wat klanten vinden

Al ruim 10 jaar duidelijk, transparant én deskundig

8,7

Op basis van 2720 klantbeoordelingen

  • “Duidelijke uitleg, prettig gesprek”

    H. Beuling,

    5 augustus 2024

  • “Heldere uitleg, Derk heeft kennis van zaken”

    Anoniem,

    17 juli 2024

  • “Afspraken worden correct nagekomen en er wordt goed geluisterd naar de wensen. Je krijgt antwoord op de vraag die je stelt dus formuleer hem goed. Het vergelijkingsrapport is zeer overzichtelijk en in een tweede gesprek wordt dit gedetailleerd en met kennis van zaken doorgenomen.”

    Jeroen, Lelystad

    2 juli 2024

  • “Onafhankelijk advies, nemen echt de tijd voor je En dat gratis!.”

    Anoniem,

    26 juni 2024

  • “objectiviteit, toegankelijkheid, goed overzicht ontvangen”

    Frans,

    24 juni 2024

  • “Netjes via mail afspraak bevesting(en) en deze werden ook stipt na gekomen”

    Anoniem,

    17 juni 2024

Meer weten

Alles over beheerd beleggen

Wat is beheerd beleggen?

Bij beheerd beleggen geeft u het beheer van uw vermogen uit handen aan professionele beheerders. Zij helpen u om uw doel te bereiken, zonder dat u zelf de dagelijkse beleggingsbeslissingen hoeft te nemen. Het is een andere term voor vermogensbeheer. Lees daarom verder in ons artikel over vermogensbeheer als u meer informatie zoekt.

Waar kun je het beste beheerd beleggen?

Wat de beste partij is voor beheerd beleggen, is afhankelijk van uw inlegbedrag, situatie en wensen. Via de onafhankelijke vergelijkingstool van Finner vindt u eenvoudig uw eigen top 3. De beste vermogensbeheerder verschilt namelijk per belegger. Belangrijk is om uw uitgangspunten helder te hebben. Daarna kunt u partijen vergelijken op andere bijkomende factoren, zoals rendement, risico en kosten. 

Veel mensen gaan op zoek naar een “beheerd beleggen top 10” en kiezen de partij met het hoogste rendement. Dit leidt zelden tot het gewenste resultaat. Risico’s en kosten zijn echter minstens zo belangrijk. Rendement is immers geen zekerheid, maar dat u kosten betaalt en risico loopt is dat wel. Verder kun je vermogensbeheerders vergelijken op beleggingsbeleid, persoonlijke aandacht, duurzaamheid, voorwaarden, en vele andere criteria. Finner maakt het allemaal inzichtelijk in een objectieve vergelijking. Zo kunt u gericht zoeken naar de partij aan wie u het beste beheerd beleggen kunt overlaten. Want de beste vermogensbeheerder is voor iedereen anders.

Is beheerd beleggen verstandig?

Beheerd beleggen is verstandig als u uw geld gedurende langere tijd niet nodig heeft en u liever niet zelf gaat beleggen maar het wilt overlaten aan de experts, bijvoorbeeld omdat u zelf de tijd of de kennis niet hebt. Het is een gemakkelijke oplossing, want een professional kan immers het beste beheerd beleggen. De expert zorgt voor een goede spreiding, het bijhouden van de beurs en andere ingewikkelde keuzes. 

Dit zijn drie redenen waarom beheerd beleggen verstandig is:

  • U hebt zelf niet de tijd, kennis of interesse om actief te handelen (alternatief: u hebt niet altijd de tijd, kennis of interesse om zelf te beleggen)
  • U wilt advies over de risico’s van beleggen
  • U laat het beheer van uw vermogen liever over aan experts

Hoe vind ik de beste vermogensbeheerder?

De beste vermogensbeheerder is niet altijd de partij met het hoogste historisch rendement. De beste partij voor uw situatie vindt u door goed te vergelijken en de partij te kiezen die aansluit bij uw eigen wensen en behoeften. Een onafhankelijk vergelijkingsplatform als Finner helpt daarbij. Wij raden aan om de zoektocht op te knippen in een paar fundamentele stappen. De antwoorden op deze 5 vragen helpen u bij het vinden van de beste vermogensbeheerder.

1. Hoe maak ik een beleggingsplan?

Beleggen doet u met een doel. Daarom begint het met een beleggingsplan. Daarin beschrijft u waarvoor u belegt, hoe lang u belegt en met hoeveel geld. Uw doel is bepalend voor welke partijen het beste bij u passen. In uw beleggingsplan komen dus minimaal de volgende zaken te staan:

  • een concrete beleggingsdoelstelling
  • een beleggingshorizon
  • uw (periodieke) inleg

Belangrijk is dat het geld waarmee u gaat beleggen de komende jaren niet aangesproken hoeft te worden en u heeft voldoende financiële buffer voor onvoorziene uitgaven. Daarnaast kiest u hoe u gaat beleggen: via zelf beleggen of vermogensbeheer.

Via Finner kunt u zelf een eenvoudig beleggingsplan maken om te beginnen met beleggen. In ons ebook geven wij meer tips om zelf een succesvol beleggingsplan te maken.

 

2. Welke wensen kan ik aangeven bij beheerd beleggen?

Een vermogensbeheerder helpt u om uw doel te bereiken. De dienstverlening kan op verschillende manieren. U kiest welke vorm van beheerd beleggen u wenst en geeft zo volledig mogelijk aan wat uw overige wensen en behoeften zijn. 

We onderscheiden vier soorten vermogensbeheer:

  • De eenvoudigste vormen zijn online dienstverlening. Dit is dan online vermogensbeheer of een mixfonds
  • Hecht u aan persoonlijk contact, dan kiest u voor individueel vermogensbeheer
  • Wilt u een totaaloplossing voor uw vermogen, dan kiest u een private bank

Uiteraard kunt u aanvullende wensen hebben. Wat vindt u belangrijk? 

  • (Lage) kosten
  • Hoogste rendement
  • Risico
  • Duurzaam beleggen
  • Beoordeling van beheerder
  • In welke producten wel of niet wordt belegd
  • Wat voor strategie een vermogensbeheerder volgt
  • Een kantoor in de buurt
  • Hoeveel vermogen onder beheer

In de vergelijkingsrapporten van Finner wordt dit allemaal netjes naast elkaar gelegd. Zo kunt u de beheerder kiezen die het beste bij u past. Het is ook mogelijk om uw geld te verdelen over meerdere partijen, die alle aansluiten bij uw wensen. Dan bent u ook niet afhankelijk van de prestaties van één partij. Ook dan kan een objectieve vergelijking een hulpmiddel zijn.

 

3. Hoe vergelijk ik rendement én risico?

Uiteraard kijkt u ook naar het rendement als u de beste vermogensbeheerder wilt selecteren. Beleggen doet u immers om rendement te behalen. Maar blind kiezen voor de partij met het hoogste rendement is niet verstandig. Want rendement en risico bij beleggen gaan hand in hand. Uw beheerder belegt daarom volgens het risicoprofiel dat bij u past en vertelt u welk rendement u daarbij op de lange termijn kunt verwachten.

Bij rendement horen ook de slechte jaren. Door te kijken over een lange termijn krijgt u een goed beeld hoe een vermogensbeheerder het doet in goede en moeilijke tijden. Via Finner kunt u per partij een analyse aanvragen en daarmee het risico en rendement vermogensbeheer vergelijken over de gehele historie. U ziet dan wat de best presterende vermogensbeheerders voor uw situatie en voor uw risicoprofiel zijn. Het genomen risico meten we met de standaarddeviatie.

In het artikel ‘Rendement vermogensbeheer vergelijken’ vertellen wij u er alles over.

 

4. Hoe vergelijk ik alle kosten beheerd beleggen?

Om de beste vermogensbeheerder te selecteren is het belangrijk dat u inzicht hebt in de totale kosten van vermogensbeheer, dus de directe én indirecte kosten. Uw rendement is geen zekerheid, de kosten wel. Elk jaar komen ze terug. Lage kosten bepalen in hoge mate of u uw beleggingsdoel haalt. Bij Finner berekenen we de totale kosten op basis van uw inlegbedrag en uw risicoprofiel. De totale kosten vindt u in de vergelijking per vermogensbeheerder terug als één percentage. Klik op ‘Bekijk profiel’ om een specificatie van de kosten te vinden of vraag een gratis analyse aan. Om de totale kosten inzichtelijk te maken hanteren we de MiFID richtlijnen. De Europese MiFID bevordert de transparantie van beheerders op onder meer de kosten en dat helpt de vergelijkbaarheid. 

In het artikel ‘kosten vermogensbeheer vergelijken’ gaan wij hier uitgebreid op in.

 

5. Wat is de beste vermogensbeheerder voor mij?

Laat u niet verleiden door een partij die zichzelf heeft laten uitroepen tot dé beste, want die bestaat niet. Uw beste vermogensbeheerder is de partij die het beste past bij uw specifieke situatie en wensen. Ter ondersteuning van uw zoektocht kunt u gebruik maken van de gratis vergelijker van het onafhankelijke vergelijkingsplatform Finner. Deze tool leidt u stap voor stap door de verschillende keuzes heen, zodat u uw beste partij kunt selecteren uit meer dan 130 vermogensbeheerders in Nederland.Op basis van onafhankelijke data leiden uw eigen wensen tot een top 3 van partijen die objectief het beste bij uw keuzes aansluit. Die kunt u gratis en vrijblijvend vergelijken op kosten, rendementen, risico’s en beleggingsbeleid.

 

Voorbeelden

Er zijn een aantal partijen die hun vermogensbeheer dienstverlening beheerd beleggen noemen. Dit maakt in de praktijk geen verschil. U kunt deze dienstverlening gewoon vergelijken met andere vermogensbeheer dienstverleningen. Wij zetten deze partijen voor u op een rij.

Rabobank Beheerd Beleggen

Ook Rabobank biedt oplossingen voor vermogensbeheer onder het label Beheerd Beleggen. Afhankelijk van uw inleg zijn drie varianten beschikbaar. Rabobank onderscheidt Rabobank Beheerd Beleggen Basis (vanaf € 1000), Actief (vanaf € 20.000)  en Exclusief ( vanaf € 500.000). Meer over deze dienstverleningen leest u in ons artikel.

Past Rabobank bij mij?

OAKK Beheerd Beleggen

OAKK Beheerd Beleggen is een oplossing die u in beginsel alleen via uw financieel adviseur kunt afsluiten. OAKK biedt twee strategieën. Dit zijn OAKK Markten, een vooral passieve strategie, en OAKK Solid waarin de passieve strategie wordt aangevuld met fondsen die volgens OAKK de risico/rendementsverhouding verbeteren.

De samenwerking van OAKK met financieel adviseurs heeft geleid tot vragen over transparantie en onafhankelijkheid.

Knab Beheerd Beleggen

Knab biedt een beheerd beleggen oplossing aan op basis van vier risicoprofielen: Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief. In overleg met u stelt Knab uw risicoprofiel vast. Voor elk risicoprofiel stelt Knab een modelportefeuille samen van actieve en/of passieve beleggingsfondsen.

Past Knab bij mij?

Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen

Beheerd beleggen van Nationale-Nederlanden bestaat uit een brede waaier van modelportefeuilles. Het risicoprofiel dat u opgeeft bepaalt uw modelportefeuille. Nationale-Nederlanden belegt in actief beheerde beleggingsfondsen en ETF’s.

Past NN bij mij?

Voor een totaalbeeld van al deze oplossingen, zie ons overzicht van alle beheerders in Nederland.